Határtalanul 2010

Kárpátaljai tanulmányúton az Asbóth középiskola tanulói

 

Az iskola 42 szolgáltató szakmacsoportos tanulójával az Apáczai Közalapítvány HATÁRTALANUL! Programja keretében Kárpátaljai tanulmányúton vettünk részt 2010. június 16-20. között. Az utazást az alapítvány 1 497 550 Ft-tal támogatta.

A kirándulásunk során jelentős történelmi helyszíneket látogattunk meg. Az emlékhelyek meglátogatása erősítette a diákok magyarságtudatát, szélesítette történelmi ismereteiket, segítette az összetartozást, a nemzetek közötti kultúrát. Tanulóink közvetlen kapcsolatot tudtak kiépíteni az itt élőkkel, mivel családoknál voltunk elszállásolva. Reális képet tudtak kialakítani a helybeliek életéről, mindennapi szokásaikról.

Iskolánk szakiskolai képzés keretében fodrásztanuló képzést valósít meg. Tanulóink nemcsak történelmet tanulnak, hanem művészettörténetet, hajviselet- és frizuratörténetet is. A programban különböző művészeti alkotásokon keresztül ismerhették meg a magyar történelmi hajviseleteket. A Beregszászi Líceum fodrásztanulóival való találkozás és a helyi fodrászüzletek meglátogatása aktív tapasztalatcserét eredményezett. A kialakított személyes kapcsolat lehetőséget adhat egy testvériskolai kapcsolat kiépítésére, új együttműködési lehetőségek keresésére.

Kiss Éva

 

 

Tovább a honlapra!