VILLANYSZERELŐ

 

 

A lakó-és középületek, irodaházak, ipari és mezőgazdasági létesítmények épületeinek erősáramú és gyengeáramú (jelző, riasztó, automatikai) áramköreinek kivitelezését, javítását, karbantartását, felújítását végzi. A fentiekben említett épületek villamos energia ellátásával a kisfeszültségű villamos berendezések, készülékek és gépek vezérléseivel szabályozási köreinek telepítésével azok üzembe helyezésével, javításával foglalkozik.

Alaptevékenységi körébe tartozik a különböző védelmi rendszerek, eszközök szerelése, beállítása, mérése, ellenőrzése, karbantartása (érintésvédelem, túláramvédelem, túlfeszültség-védelem, villámvédelem, vagyonvédelem).

Munkáját műszaki tervek dokumentációi alapján a kötelező előírások, és szabványok figyelembevételével végzi.

Minden feladat elvégzése után mérési, ellenőrzési és beállítási munkát végez, ezekhez a megfelelő mérő-és ellenőrző eszközöket alkalmazza.

Munkavégzése során alkalmazza a legújabb gazdasági-, jogi-, informatikai, munkavédelmi és tűzvédelmi ismereteket és szabályokat.

Feladatai elvégzése közben alkalmazza, a munkaterületre illetve a munkafeladatra vonatkozó szabványelőírásokat.

A képzési idő

- 8. osztályt végzetteknek 3 év

- 10. osztályt végzetteknek 2 év

- érettségizetteknek 2 év

1/9. osztályban a gyakorlati oktatás iskolai tanműhelyben, 2/10. és 3/11. évfolyamon vállalatoknál, vállalkozóknál zajlik.

 

 

Felvételi vizsgát nem tartunk. Felvételnél a magyar nyelv, magyar irodalom, matematika, történelem, idegen nyelv, technika, rajz és biológia tantárgyak 5-6-7. év végi és a 8. félévi osztályzatait vesszük figyelembe.

Az iskolánkba jelentkező tanulóknak egészségügyi és pályaalkalmassági vizsgán is meg kell felelni.

Kollégiumi férőhelyet előzetes igény alapján tudunk biztosítani.

Kérjük, hívjanak bennünket szülői értekezletre, pályaválasztási tájékoztatóra, osztályfőnöki órára.

Iskolánk pályaválasztási nyílt napot november hónapban tart.

Jelentkezési lapok az iskola titkárságán kérhetők, vagy az iskola honlapjáról a ( www.asbothkeszthely.hu ) letölthetők.