INFORMATIKAI RENDSZERGAZDA

Érettségi után

 

 

A rendszergazda feladata az intézményben használt számítástechnikai eszközök működőképességének biztosítása. Megszervezi és elvégzi a hálózat felépítését, a szerver-alkalmazások biztonságos telepítését, beállítását, a rendszerek telepítését, a tűzfalak és egyéb internetes, intranetes stb. alkalmazások szakszerű használatát.

Feladata a felhasználók kezelése, a jogosultságok kiosztása, a file-ok kezelése, védelme, karbantartása. Figyeli a hálózat működését, telepítéseket végez a számítógépeken, tartja a kapcsolatot a cég dolgozóival, és igényeik szerint javítja, karbantartja munkaállomásaikat akár hardveres, akár szoftveres probléma lép fel náluk.

Megtervezi a hálózat optimális struktúráját. Felhasználói dokumentációt készít, mely ismerteti az informatikai hálózat által nyújtott főbb lehetőségeket. Szakmai dokumentációt készít a rendszer felépítéséről, működéséről.

 

 

Felvételi vizsgát nem tartunk. Felvételnél a magyar nyelv, magyar irodalom, matematika, történelem, idegen nyelv, technika, rajz és biológia tantárgyak 5-6-7. év végi és a 8. félévi osztályzatait vesszük figyelembe.

Az iskolánkba jelentkező tanulóknak egészségügyi és pályaalkalmassági vizsgán is meg kell felelni.

Kollégiumi férőhelyet előzetes igény alapján tudunk biztosítani.

Kérjük, hívjanak bennünket szülői értekezletre, pályaválasztási tájékoztatóra, osztályfőnöki órára.

Iskolánk pályaválasztási nyílt napot november hónapban tart.

Jelentkezési lapok az iskola titkárságán kérhetők, vagy az iskola honlapjáról a ( www.asbothkeszthely.hu ) letölthetők.